Tokat Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Turhal Şeker Fabrikasının 1 Ekim 2023 tarihinde başlayacak olan yeni şeker üretim sezonuna yönelik denetim ve kontrolleri gerçekleştirildi. Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimde, İl Müdür V. Halil İbrahim SEVER ve İl Müdür Yardımcısı V. ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Hacı Bayram AYATA da yer aldı.
Denetim esnasında fabrika yetkilileri tarafından 2023/2024 kampanya döneminde 120 bin ton şeker üretiminin planlandığı belirtildi. Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri; üretim tesisinin mevcut durumunu inceledi ve üretim öncesinde alınması gereken önlemleri gözden geçirdi.
Turhal Şeker Fabrikası yetkilileri, yeni sezon için gerekli hazırlıkların devam ettiğini ve üretim kapasitesinin artırıldığını ifade etti. Aynı zamanda, kalite standartlarının yükseltilmesi ve verimli bir üretim süreci sağlanması amacıyla çalışmaların sürdüğü vurgulandı.
İl Müdür V. Halil İbrahim SEVER, denetim sonrası yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak şeker üretim tesislerinin denetimlerini düzenli olarak gerçekleştirdiklerini ve tüketicilere sağlıklı ve kaliteli ürünler sunulmasını sağlamak için çaba gösterdiklerini" belirtti.
Yaklaşan şeker üretim sezonu öncesinde gerçekleştirilen denetimler, tüm süreçlerin düzenli ve standartlara uygun bir şekilde ilerlemesi için atılan önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor. Böylece hem üreticilerin hem de tüketicilerin sağlığı ve güvenliği en üst seviyede sağlanmış olacaktır. 2023-2024 kampanya döneminin şekerpancarı üreticilerimiz ve Kayseri Şeker'in Turhal fabrikası çalışanları için kazasız, bereketli bir kampanya dönemi olması dileğinde bulundu.