T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ULUSAL KALINTI İZLEME PLANI KAPSAMINDA HAYVANSAL ÜRÜN NUMUNE ALIMLARI DEVAM EDİYOR.

Yayın Tarihi : 9.03.2022

Gıda güvenilirliğinin etkin ve sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi amacı ile Çiftlikten/Tarladan - Sofraya Gıda Güvenilirliği prensibi ile gıda zincirinin her aşamasında kontroller devam etmektedir. Birincil üretim aşamasından tüketiciye kadar gıda zincirinin tüm aşamalarında; işletmelerin onay/kayıtları ile şüphe, şikayet, izleme, izlenebilirlik, gözetim ve denetim gibi farklı hizmet ve tekniklerin tümünü içermektedir.

            İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin konu ile ilgili yaptığı açıklamada;  "Ulusal Kalıntı İzleme Planı, kanatlı hayvan etleri, kırmızı et, su ürünleri yetiştiricilik ürünleri, çiğ süt, yumurta ve bal'ı kapsamaktadır.

            2021 Yılı Ulusal Kalıntı İzleme Planı kapsamında ise İlimizde  Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüzce, Birincil Üretim Yeri olan Hayvancılık İşletmelerimizden 2021 Yılı içerisinde Bal, Balık, Büyükbaş (Yem, Kırmızı Et, İdrar, Karaciğer), Süt (Manda sütü dahil) olmak üzere toplam 205 adet numune alınmış İlgili Bakanlık Referans Laboratuvarlarına gönderilmiştir. Yapılan Kalıntı İzleme Çalışmalarında herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. 2022 yılında da çalışmalarımız devam edecektir. Halkımızın Güvenilir, Sağlıklı Gıdaya ulaşmaları için aralıksız olarak çalışmalarımız ve numune akışımız devam edecektir.  " diyerek sözlerini noktaladı.