H. Bayram AYATA
Gıda ve Yem Şube Müdürü
ÖZGEÇMİŞ
Eğitim Durumu
Yüksek Lisans: Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Toprak Anabilim Dalı, Hatay
Lisans : Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü, Şanlıurfa
Lise : Ziraat Meslek Lisesi, Van
II. Üniversite : Anadolu Üniversitesi AÖF, Tarım Ön lisans Programı
Anadolu Üniversitesi AÖF, Hukuk Bölümü, Adalet Programı
Anadolu Üniversitesi AÖF, Uluslararası İlişkiler
Görev Yerleri
2010-…... Tokat İl Gıda, Tarım ve Hay. Müd. Gıda ve Yem Şube Müdürü (Devam Etmektedir)
2016-2016 Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü: İl Müdür Yardımcılığına Vekâlet
2014-2015 Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü: İl Müdür Yardımcılığına Vekâlet
2009-2010 Hatay Valiliği, Bilgi İşlem Birimi
1992-2009 Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri
İş Deneyimi
İl Müdürü ve İl Müdür Yardımcılığına çeşitli zamanlarda vekâlet etmiştir. Şube Müdürlüğü, Çiftçi Kayıt İl Sistem Sorumlusu, İstatistik İl Sistem Sorumlusu, Dünya Bankası İşbirliğiyle Yürütülen "Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı" Kırsal Kalkınma Programı, Tarımsal Desteklemeler, Su Ürünleri, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama gibi çeşitli proje ve programları yürütmüş veya görev almıştır.
Görevlerinde gösterdiği başarılardan dolayı biri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanından olmak üzere Başarı Belgeleri almıştır.
Ayrıca; Askerlik görevini 2002-2003 yılları arasında Ankara Elektro Optik Sistemleri Bakım Merkezi Müdürlüğünde Kısa Dönem olarak yapmış ve başarılarından dolayı Takdir Belgesi almıştır.
Katıldığı Eğitim Programları ve Kurslar
Yurt içinde ve dışında birçok değişik konuda eğitim programı, kurs ve seminere katılmıştır.
Bilgi Teknolojileri ve Yabancı Dil
Word, Excel, Power Point gibi ofis programları ve Netcad programlarını iyi derecede kullanabilmektedir. Teknolojiye özel ilgi duymakta olup bilgisayar bakım ve onarım işlemleri yapabilmektedir.
Orta derecede İngilizce bilmektedir.
Medeni Durumu
Evli olup, 3 çocuk babasıdır.
18/12/2014 tarihli ve 13805938/MEV-2011-129-55 sayılı Bakanlık Oluru ile Yürürlüğe giren "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Taşra Teşkilatının, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönergeye" göre
Gıda Ve Yem Şube Müdürlüğünün Görevleri;
a) Gıda ve yem güvenilirliğini gözeterek tüketiciyi ve halk sağlığını koruyucu tedbirleri Bakanlığın belirlediği esasları il düzeyinde yürütmek,
b) Gıda, gıda katkı maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin üretim, işleme ve satış-pazarlama ile ilgili izin ve kayıtlarını yapmak, üretim, satış yeri ve toplu tüketim yerlerinin izleme, kontrol ve denetimlerini yapmak,
c) Gıda, gıda katkı maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin ihracat ve ithalatında Bakanlık ile ilgili işlemlerinin il düzeyindekilerini yürütmek,
ç) Organik tarım ve iyi tarım uygulamalarına göre üretilen ürünlerin gıda güvenirliği yönüyle denetimlerini yapmak,
d) Bakanlıkça verilen görev çerçevesinde gıda kalıntı izlemeleri yanında bireysel şikayet veya alo gıda ihbar hattına gelen şikayetlerle ilgili gerekli inceleme ve denetleme işlemlerini yürütmek,
e) Gıda ve beslenmeyle ilişkili olarak gerek bakanlıktan gelen, gerekse il düzeyinde belirlenmiş projelerle ilgili çalışmalar yürütmek,
f) Konusunda faaliyet gösteren laboratuvarları mevzuatı çerçevesinde belgelendirilmek, kaydını almak, izlemek, yetkili oldukları hususlarda denetlemek,
g) Yem ve yem katkı maddelerinin üretim, işleme ve satış, ihracat, ithalat ile ilgili olarak gerekli kontrolleri ve işlemleri yapmak, denetlemelerini gerçekleştirmek,
ğ) Görev alanı ile ilgili tarımsal bilgileri ve yeni teknolojileri çiftçilere ulaştırmak, tüketicileri bilgilendirmek, çiftçi çocukları, kadınlar ve gençler için eğitim programlarını ve projeleri uygulamak,
h) Diğer mevzuat ve il müdürü tarafından verilecek benzeri görevler yapmak.