İşletme denetimlerinde; İşletme Kayıt/Onay Belgesi, Hijyen ve Teknik Şartlar, Son Kullanım Tarihi, Etiket Bilgileri gibi konularda kontrollerin yapıldığı bildirildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tokat İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan ŞAHİN, tüm halkımızın kurban bayramını kutlayarak bayramda da halkımızın güvenilir gıdaya ulaşması için il ve ilçelerimizde gıda kontrol görevlilerince denetimlerin arttığını belirtti. Kurban Bayramı döneminde kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin hijyenik ortamlarda yapılması için İl ve İlçe Müdürlüklerimize bağlı personelin sahadaki görevlerini sürdürdüğünü ve özellikle bayram dolayısıyla en çok talep görecek işletmeler olan kasaplar, unlu mamul üretim ve satış yerleri, kuruyemiş satış yerleri ve toplu tüketim yerleri başta olmak üzere denetimlerin devam etmekte olduğunu kaydetti.
Yıl boyunca halkımızın gıda güvenliğini sağlama ve güvenilir gıdaya ulaşımı noktasında yoğun bir çabanın harcandığını söyleyen İl Müdürü Orhan ŞAHİN tüketicilerin olumsuz durumları Alo 174 Gıda Hattına bildirmeleri durumunda kısa sürede müdahale etme olanaklarına sahip olduklarını ve bu konuda tüm halkımızın duyarlı olması gerektiğini ifade etti.